Har du brug for vinduespolering eller -pudsning?

Trænger dine vinduer til en grundig omgang vask, men er du pludselig blevet i tvivl om, hvad forskellen egentligt er på vinduespudsning og vinduespolering, og hvilken én af delene dine vinduer trænger mest til? Bare rolig – vi har samlet lidt information til at give dig et godt overblik over forskellene og lighederne samt lidt gode råd til, hvor tit og hvornår det er ved at være på tide med en vinduespolering.

Kort og godt: vinduespudsning vs. vinduespolering

Først og fremmest vil det måske lette dig at vide, at der i dag faktisk ikke er den store forskel på de to begreber, men at det i højere grad handler om historiske fortællinger, der afgør forskellen. I gamle dage mente nogle, at en vinduespolering bestod af en polering af ruderne med et bestemt bomuldsklæde, og at vinduespudsningen bestod af en mere direkte vask af ruderne. Hvor de to begreber stammer fra vides umiddelbart ikke, men i dag gøres der heldigvis ikke forskel på de to. Begge dele giver dig flotte og rene vinduer.

Dog er der et sted, hvor du er nødt til at være lidt opmærksom for ikke at føle dig snydt. I dag ligger forskellen nemlig i højere grad mellem vinduespudsning/vinduespolering og afrensning. Afrensningen adskiller sig nemlig en smule fra vinduespudsning/poleringen, da den generelt set tager mere tid, koster mere, og hvad mest væsentligt er, at der ved afrensningen også bliver vasket silikone, kalk, cement, maling osv. væk.

Værd at vide om vinduespolering

Når nu vi har fået forskellene og lighederne på plads, er du forhåbentligt blevet lidt klogere om, hvornår du bør vælge en vinduespolering/pudsning eller en afrensning af dine vinduer. Som regel anbefales det at få pudset vinduer en gang hver anden måned, men der kan være en række faktorer, der gør, at du har brug for det oftere eller sjældnere.