Nye regler hvis du har videoovervågning i 2021

Flere og flere danskere er begyndt at få opsat videokameraer for at overvåge deres hjem i tilfælde af indbrud. Der er dog fra d. 15. marts 2021 trådt nye regler omkring registrering af videoovervågning i kraft, som du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at overvåge din bolig eller virksomhed med kamera.

Reglerne gælder som udgangspunkt erhvervsbygninger. Her bestemmer de nye regler, at det er lovpligtigt at registrere dit udendørs videoovervågningskamera i POLCAM, som er en forkortelse for Politiets Kameraregister. Grunden til dette er, at politiet på den måde har et større overblik over de forskellige kameraer og eventuelt kan bruge disse i deres arbejde til at opklare indbrud og lignende.

Det skal du gøre, hvis du har videoovervågning af dit hjem

Selvom de nye regler ved videoovervågning er forbeholdt erhvervsbygninger, så anbefales det, at private boligejere også følger dem.

Det indebærer, at du skal registrere dit videoovervågningskamera i POLCAM senest 14 dage efter opsætningen af det. Derudover bør du indberette væsentlige ændringer, det vil sige, hvis kameraer tages ned og flyttes, eller hvis de skiftes ud med en anden type kamera. Disse regler er altså lovpligtige at følge for dig, der har en virksomhed og valgfrie for dig, der er privatejer af en bygning eller ejendom.

Gode råd til installering af dit overvågningskamera

Vi har talt med Danmarks største sikringscenter og låsesmed, Bagger Låse & Alarm, og fået 5 gode råd, hvis du har et videoovervågningskamera, som du kan følge for at installere dit overvågningskamera og få mest muligt ud af det:

  • Placer først og fremmest dit kamera hensigtsmæssigt, dvs. så du med størst mulig sandsynlighed fanger tyven på kamera.
  • Vedligehold linserne på kameraet, så videoen fortsat er skarp og af god kvalitet.
  • Sørg for at opdatere kameraets software, så effekten ikke forringes.
  • Sæt dig ind i GDPR-reglerne, så du ved, hvordan du skal opbevare videoerne fra kameraet.

Hvis du ønsker at læse mere om reglerne omkring videoovervågning, så har Bagger Låse skrevet denne brugervenlig blogartikel om emnet.

Du kan også læse mere om POLCAM her.

Videoovervågning Regler POLCAM