Produktionsmaskiner som er i tæt kontakt med fødevare, kræver teknisk gummi til produceringen. Dette er også kendt som værende fødevaregodkendt gummi, som kan fås i forskellige udgaver alt efter behov til produktionen. Hvilke forskellige typer fødevaregodkendt gummi findes der, samt hvordan anvendes de, på de forskellige fødevarer?
Fem gummikvaliteter til forskellige behov:
Nitrilgummi er mest velegnet til opgaver, hvor gummiet har kontakt med olie- og benzinresistent materiale.
Naturgummi er den utrolig slidstærke og holdbare gummivariant. Den bruges ofte i de forbindelser, hvor der ikke stilles de store krav til gummiet, men blot holdbarheden.
Neopren anvendes oftest i forbindelse med byggeprojekter, hvor det agerer mellemlægning eller understøtning. Det er utrolig stærkt imod al slags vind og vejr, god til baser og syre, samt olier.
Silikone benyttes oftest i forbindelse med fødevare- og medicinalbranchen. Denne type gummi er fødevaregodkendt i forhold til FDA.
EPDM-gummi er godkendt til forbindelse og kontakt med rent drikkevand. Denne type gummi er klart den strengeste og sværeste at producere, da den skal overholde en lang række krav i forbindelse med kontakten til rent drikkevand, både varmt og koldt.
Kontakt jeres gummiproducent i dag
Fødevaregodkendt gummi skal klare flere tjek og overholde mange krav. Derfor bør du finde din kvalitetsbevidste leverandør indenfor det fødevaregodkendte gummi. Flere af virksomhederne har længere produktions kø, så kontakt dem i dag og tag en uforpligtende snak i forhold til jeres ønsker og behov på produktionsanlægget.