Hvad er et trådløst bredbånd?

Et trådløst bredbånds netværk refererer til den matrix af trådløse teknologiske forbindelser, der forbinder kunder med en Internet udbyder uden brug af kabelnet. Trådløst bredbånd er tilgængelig i Internet cafeer, lokale underholdning faciliteter, butikker, hjem, regeringsbygninger, hospitaler og meget mere.

Med trådløst bredbånd, du kan få adgang til internettet uden brug af traditionelle kabler. Det kan bruges af enkeltpersoner og virksomheder, der bruger en masse tid på at flytte fra en fast placering til en anden. Det er også nyttigt for mennesker, der bor i landdistrikter og noget fjerntliggende områder. Den vigtigste brug af det trådløse bredbåndsnetværk er at forbinde LAN til internettet, så tjenester som data, Voice og video, der skal tilsluttes via den samme linje. I stedet for at oprette forbindelse til enheden via et trådnet, registrerer computeren de signaler, der transmitteres af radio tårne. Enheden modtager oplysningerne, og derefter konverteres disse oplysninger til et radiosignal, der modtages af en Wi-Fi-adapter i computeren.

Hvordan fungerer trådløst bredbånd?


Trådløst bredbånd bruger kort distance-radiobølger til at oprette et specifikt dækningsområde, hvor computere kan tilsluttes trådløst. Bredbånds netværket består af en række tårne placeret i forsyningsområdet af radiobølger. Dette giver trådløse bærere mulighed for at give hurtig internetadgang overalt i et område, uden brug af kabler og telefonlinjer normalt forbundet med traditionelle bredbånd og dial-up adgang.

Bredbåndets internetforbindelse er tilsluttet en trådløs router. Du kan introducere trådløse kort i en computer ved enten at åbne computeren og sætte kortet i eller tilslutte det til et kabel eller en port. Når du bruger disse kort og tænder din computer, vises en dialog boks, der spørger, hvilket trådløst netværk du vil oprette forbindelse til. Routeren skal automatisk oprette et netværk. Du vælger det tilsvarende netværk, som giver dig mulighed for at få adgang til internettet. For mere information om internet og bredbånd, se Forbrugerrådets Tænk’s side om om emnet.

Brugere kan købe et PC-kort, laptop-kort eller USB-enhed til at forbinde en personlig eller bærbar computer til internettet via Cell tårne. Hvis du vil konfigurere hardwaren til et trådløst netværk, skal du bruge en adapter, en router og en trådløs switch samt et trådløst bredbånds modem. Der er kabler, der skal forbinde det trådløse bredbånds modem til kontoret. Internetsignalet transmitteres dog trådløst og kan modtages fra fjerncomputere eller bærbare pc’er. Da trådløst bredbånd overføres via radiobølger, skal du sørge for, at du implementerer sikre adgangskoder for at sikre, at folk ikke kan oprette forbindelse til dit netværk og din computer ulovligt. Det er vigtigt, at hjemmebrugere installerer passende sikkerhedsforanstaltninger.

Fordele ved trådløst bredbånd
Trådløst bredbånd har alle fordelene ved traditionelle bredbånds formularer. Det består af højhastigheds internet, uden at det er nødvendigt for fastnettelefoner at få adgang til internettet, nem adgang til internettet uanset hvor trådløst internet er tilgængeligt, er behovet for en tekniker installation, og prisen varierer Ikke fra traditionelle netværkstjenester. Du kan bruge dit bredbånd overalt og bruge hurtig Internet adgang, når du har brug for det. Trådløs bredbåndsadgang er normalt ikke langsommere end med et modem.