Rodbehandling i Lyngby

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling kan oftest blive nødvendigt som følge af huller i tænderne, hvor hullet når igennem tandbenet og hele vejen ind til nerven. Det giver mulighed for at bakterier kan trænge ind og betændelse kan forme sig i nerve, som ligger inde i rodkanalen i midten af tandroden. Når betændelse når dertil, er en rodbehandling nødvendig. Hos Vores Tænder i Lyngby kan vi hjælpe rodbehandlinger, når det bliver nødvendigt. Vi anbefaler altid at du får et årligt eller halvårligt tjek, sådan at huller eller begyndende huller kan opdages i god tid og forebygges.

Symptomer på en rodbehandling

Symptomer på en betændelser i tandrødderne kan være svære at opdage, men typisk vil ømme tænder, når du tygger på mad, være et symptom, såvel som tandpine, ømme og hævede kæber og muligvis skiftende farve af den betændelsesramte tand. Det er dog også muligt at du ikke får nogle symptomer overhovedet, er derfor anbefaler vi altid at du får dine regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen. Når vi dog foretager en rodbehandling, vil vi altid give dig en lokalbedøvelse, sådan at det ikke gør ondt. Under behandlingen borer vi et hul ned til tandens rodkanal, hvor nerven fjernes og det betændte væv omkring det. Når det er gjort, erstatter vi nerven med et materiale, der fylder nervekanalen ud, og en krone eller plastfyldning bliver sat på tanden for at beskytte den fremover.

Forebyggelse af tandrodsbetændelse

En rodbehandling er en stor operation der kræver behandling i god tid. Er betændelsen ikke blevet alt for alvorlig i nu, kan operationen være en mindre opgave for os. Bliver det dog et længere ubehandlet problem, kan det blive så seriøst, at den betændte tandnerve og tand ikke kan reddes. Derfor anbefaler vi altid, at tandhygiejne tages seriøst og gøres grundigt, og at du for regelmæssige eftersyn, sådan at en hurtig behandling kan finde sted i god tid, hvis det bliver nødvendigt.